Onze geschiedenis

1880, begin van het Richard-huis

In 1880 vestigden Jean Richard (oorspronkelijk uit Luxemburg) & Euphrasie Hollenfeltz zich in Florenville en creëerden daar de winkel "La Ménagère" in de "Grand' rue", momenteel Place Albert Ier.

2e generatie

Hun jongste zoon: Edgard Richard strijkt naast hen neer en stort zich resoluut in de reparatie van fietsen en motorfietsen. Toen zijn vader in 1914 stierf, nam hij "La Ménagère" over om er een ijzerhandel van te maken.

Zakelijke ontwikkeling

Als fijne speurneus doet hij ook de montage en fabricage van fornuizen. Dankzij zijn grote nauwkeurigheid en echte professionaliteit was hij een enorm succes op de beurs van Charleville-Mézières, waar hij tot 105 fornuizen op één dag verkocht. Maar al snel wegen de douanerechten zwaar op de resultaten van het bedrijf. Zijn scherpe geest zal snel een oplossing voor dit probleem vinden: hij brengt de fornuizen in reserveonderdelen om ze weer in elkaar te zetten in zijn werkplaats in "Deux-Villes" net over de Franse grens.

De meubelverkoop is begonnen

Niet tevreden met zijn prestaties, voegde hij een ijzerhandel in Carignan aan zijn lijst toe. Fernand, de oudste zoon van Edgard, ontvangt deze zaak als bruidsschat. In navolging van de initiatiefgeest van zijn vader breidt Fernand Richard zijn activiteiten uit tot de verkoop van kleine meubelen.

Huisvrouw

Wat de tweede zoon van Edgard betreft, Edmond Richard, hij zet de activiteit van het bedrijf in "Deux-Villes" voort en versterkt het. Op deze plek deelt hij solidair het huis met zijn arbeiders. Maar bij het overlijden van zijn vader maakte Edmond een einde aan het bedrijf in "Deux-Villes" en wijdde hij al zijn energie aan de uitbreiding van de bouwmarkt in Florenville.

Wie meubels denkt, denkt Richard

Veertien jaar later onderneemt hij samen met zijn vrouw Léa Richard met kracht en vastberadenheid de bouw van een gloednieuwe bouwmarkt. Zijn flair en scherp zakelijk inzicht leidden hem tot de verkoop van meerdere producten en meer specifiek tot de lancering van de verkoop van kleinmeubelen. Geconfronteerd met de kleinheid van de winkel en met het doel de klanten een steeds grotere keuze te bieden, planden ze in 1965 een nieuwe handelsruimte van meer dan 2500 m² te bouwen langs de weg naar Bouillon: "De galerijen Richard meubelen" met de opvallende slogan "Wie meubels denkt, denkt Richard".

Richt je leven in, richt jezelf in voor het leven

In 1978 nam Béatrice Richard, dochter van Edmond en Léa Richard, bijgestaan door haar echtgenoot Jean-Marie Hardy, de "Galeries" over. Een nieuwe start, nieuw bord "Meubles Richard" en nieuwe slogan "Furnish your life, furnish yourself for life", een voorbode van een zoektocht naar kwaliteit, schoonheid en diversiteit.

5.500 m² kwaliteitsmeubels

Ondernemersgeest, competentie en vriendelijkheid leiden rechtstreeks tot succes en tot een verdubbeling van de commerciële oppervlakte (5500 m²). Na de dood van zijn vrouw Béatrice neemt Jean-Marie Hardy moedig de leiding van de winkel over. Hij omringt zich met competente mensen met gevoel voor schoonheid, kwaliteit en gastvrijheid. Zo bewaakt hij dit prachtige juweel. Sinds januari 2004 heeft Jean-Marie Hardy zijn huidige partner Isabelle Ronjon in zijn team opgenomen. Deze laatste kon de winkel een meer design-impuls geven met meubelen van Europese makelij in verschillende stijlen. Samen streven ze een droom na die groot is geworden.